gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

HPD "Tomislav" u Welsu na obljetnici 70 godina dušobrižništva za Hrvate u Gornjoj Austriji PDF Ispis E-mail
Autor Dijana Betlach Sokić   
17. rujna 2017.

Tijekom vikenda, 16. i 17. rujna, HPD „Tomislav“ gostovalo je na svetom misnom slavlju u Welsu, kojim se obilježilo 70 godina dušobrižništva za Hrvate u Gornoj Austriji, pod predvodništvom Cerničaninafra Vjekoslava Lazića, hrvatskog misionara iz Linza.

Hrvatska katolička misija u Linzu ove godine slavi 70. godinu dušobrižništva za Hrvate u Gornjoj Austriji. Počeci dušobrižništva na hrvatskom jeziku u Linzu sežu od završetka Drugog svjetskog rata, kada se u Austriji zateklo oko milijun i šest stotina izbjeglica i prognanika različitih jezičnih skupina, među kojima je bio i velik broj Hrvata.

Više...
 
Proljetni koncert 2017 PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
29. travnja 2017.

29. travnja 2017.  u Školskoj sportskoj dvorani OŠ „Matija Gubec“ Cernik održan je 12. proljetni koncert HPD „Tomislav“ Cernik.

Na koncertu su, uz domaćine: Škola tambure, Juniorski tamburaški orkestar, Veliki tamburaški orkestar i Mješoviti pjevački zbor, nastupili po prvi put Mješoviti pjevački zbor i Tamburaški orkestar HPD „Rodoljub“ iz Virovitice pod vodstvom dirigentice prof. Mirne Mihalković i naši već stari znanci Mješoviti pjevački zbor Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ iz Požege pod vodstvom dirigentice prof. Monike Botički i tamburaški orkestar sastavljen od učenika GŠ Požega koje je uvježbao prof. Saša Botički.

Više...
 
Godišnja skupština HPD „Tomislav“ Cernik: 112 godina s glazbom PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić   
11. ožujka 2017.

Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ iz Cernika večeras su se okupili na godišnjoj, izvještajnoj skupštini društva. Bila je to prigoda za osvrt na sve učinjeno u protekloj godini te prezentaciju rada i aktivnosti u godini pred nama. Kako je istaknuo predsjednik „Tomislava“ Đuro Vuk, i u prošloj su godini ostvarili niz uspješnih nastupa diljem Hrvatske. Bila je to prigoda za promociju „Tomislava“, Cernika i njihova rada, a održali su i svoje tradicionalne manifestacije, nadaleko poznati „Cernički krmokolj“, vrtnu zabavu, Proljetni koncert, Susrete tamburaških orkestara…

Više...
 
Božićni koncert HPD "Tomislav" Cernik 2016. PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
17. prosinca 2016.

U Hrvatskom domu u Cerniku HPD „Tomislav“ održao je tradicionalni božićni koncert na kojem su svoje glazbeno umijeće pokazale sve sekcije društva i tako svoju vjernu publiku uveli u predblagdansko vrijeme - vrijeme mira, sreće i nezaobilazne pjesme.

Svoj jednogodišnji trud pokazali su naši najmlađi članovi, članovi Škole tambure pod vodstvom dirigenta profesora Marijana Paurića. Njihovu svirku posjetitelji su oduševljeno pratili toplim pljeskom. Pljesak posjetitelja rastao je nastupom Juniorskog orkestra i Pjevačkog zbora OŠ „Matija Gubec“ Cernik kojim je dirigirao profesor Dalibor Timarac. U nastavku programa Mješoviti pjevački zbor i Tamburaški orkestar učinili su sve da nastupom dočaraju duh božićnog blagdana.

Više...
 
5. obljetnica rada bolnice Sveti Rafael na Strmcu PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
01. listopada 2016.

1.10.2016. u bolnici Sveti Rafael na Strmcu obilježena je 5. obljetnica rada bolnice i 25. obljetnica redovništva fra. Kristijana Sinkovića i fra. Giovannia Giemule koji su tom prigodom obnovili zavjete. Svečanu misu predvodio je provincijal Provincije sv. Ambrozija fra.  Massimo Villa. Misno pjevanje predvodili su mješoviti pjevački zbor i veliki tamburaški orkestar HPD "Tomislav" pod ravnanjem prof. Dalibora Timarca i prof. Marijana Paurića te potvrdili već ustaljenu suradnju bolnice sv. Rafael i HPD "Tomislav".

 

Više...
 
« Početak«12345678»Kraj »

Stranica 1 od 8

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik