gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Priznanja PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
26. listopada 2012.

Dodjela Priznanja za počasnog člana Osnovnoj školi "Matija Gubec" Cernik prigodom proslave 100. obljetnice Društva. Predsjednik Đuro Vuk uručio je Priznanje ravnatelju škole Mati Ordaniću. Prema Pravilniku o dodjeli priznanja aktivnim članovima Udruge, HPD "Tomislav" iz godine u godinu nagrađuje priznanjima doprinos i vjernost svojih članova.

Aktivnim članom Udruge smatra se svaki član koji aktivno radi u jednoj od sekcija ili kao član jednog od odbora Udruge. Priznanja se dodjeljuju s jedne strane kao priznanje za nesebičan i dobrovoljan rad, a s druge strane kao poticaj mlađima da nastave započetim putem.

Diploma za 5 godina aktivnog članstva u "Tomislavu" Za aktivno članstvo dodjeljuju se slijedeća priznanja:
• 5 godina - DIPLOMA
• 10 godina - GRB UDRUGE
• 20 godina - BRONČANI ZNAK
• 30 godina - SREBRNI ZNAK
• 40 godina - ZLATNI ZNAK
• 50 godina - POČASNI ČLAN
• povodom vjenčanja
• povodom smrti

Zlatni, srebrni i brončani znak Društva - priznanja za 40, 30 i 20 godina aktivnog članstva

Aktivnim članstvom smatra se ona godina kada je član bio najmanje na 50% proba i nastupa u toj godini.
Članovi koji su kao priznaje za svoj rad dobili brončani, srebrni ili zlatni znak Udruge, obavezni su ih nositi na svim javnim nastupima.

Više...
 
Ukratko PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
26. listopada 2012.

Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik je kulturno umjetnička udruga koja se bavi unapređenjem pjevačkog, tamburaškog, glazbenog i drugog kulturnog amaterizma, utemeljena u Cerniku 1905. godine.

Udruga razvija glazbenu kulturu u najširim redovima mještana, a posebno u redovima mladeži. Radi na razvijanju kulturne aktivnosti i podizanju kvalitete članova, na razvijanju kulturnog morala i na čuvanju kulturne glazbene baštine u redovima svojih članova. Svojim aktivnim radom neposredno pridonosi jačanju kulture naše demokratske zajednice.

Udruga je član Hrvatskog sabora kulture i preko svog predstavnika sudjeluje u njegovu radu i odlučivanju.

Više...
 
Slavin dom PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
24. listopada 2012.

Vrtna zabava u dvorištu Slavin doma 23. lipnja 2012. Društvene prostorije u "Tomislavu" uvijek su bile gorući problem, ali nikada nije bilo dovoljno sredstava da se otpočne s planiranjem gradnje vlastitog prostora.

Krajem ožujka 1994. gđa Marica Kumić iz Karlovca telefonski obavješćuje Dragutina Jankovića, predsjednika HPD-a "Tomislav" da je po oporuci, a nakon smrti Vjekoslave Tomlinović, "Tomislav" postao vlasnikom cjelokupnih nekretnina pokojnice:
• nekretnine u Karlovcu i to jednosobni stan na II. katu koji se sastoji od jedne sobe, kuhinje, kupaonice sa WC-om i predsoblja ukupne površine 32,17 m2.
• nekretnine u Cerniku i to kuća br. 97 i dvorište od 219 čhv.

Više...
 
Hrvatski zadružni dom PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
24. listopada 2012.

HPD "Tomislav" za koncerte i veće manifestacije koristi Hrvatski dom u Cerniku, a do otvorenja Slavin-doma 1998. godine za probe su korištene prostorije općinskog poglavarstva. Evo kako je tekla izgradnja Hrvatskog zadružnog doma 1938. godine:

A. Dretar, bivši načelnik Općine, želeći preseliti u Novu Gradišku, odlučio je prodati svoju kuću i vrt na vrlo zgodnu mjestu u središtu Cernika. Tražio je 70.000 dinara, a Tomislavci su imali samo 12.000. Zato je na spomenutom sastanku odbora predloženo da se utemelji Zadruga s ulozima zainteresiranih i na taj način prikupe potrebna sredstva. Otud i danas na cerničkom društvenom domu stoji natpis "Hrvatski zadružni dom".

Više...
 
Statut HPD-a "Tomislav" PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
21. listopada 2012.

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama NN 88/2001 skupština HPD "Tomislav" Cernik održana dana 23.02. 2002. donijela je

STATUT
HRVATSKOG PJEVAČKOG DRUŠTVA "TOMISLAV" CERNIK

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.
Ovim Statutom utvrđuje se naziv, sjedište i područje na kojem djeluje Udruga, zastupanje, ciljevi, djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi, ostvarivanje javnosti rada udruga, članstvu i članarini, pravima, obavezama i stegovnoj odgovornosti članova, unutarnjem ustroju udruge, tijelima udruge, njihovom sastavu, ovlastima, načinu odlučivanja, uvjetima i načinu dobiti, načinu stjecanja imovine te prestanku i postupku s imovinom u slučaju prestanka djelovanja.

Članak 2.
Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik u daljnjem tekstu Udruga, je kulturno umjetnička Udruga koja se bavi unapređenjem pjevačkog, tamburaškog, glazbenog i drugog kulturnog amaterizma.
Udruga razvija glazbenu kulturu u najširim redovima mještana, a posebno u redovima mladeži. Radi se o razvijanju kulturne aktivnosti i podizanju kvalitete članova, na razvijanju kulturnog morala i na čuvanju kulturne glazbene baštine u redovima svojih članova.
Svojim aktivnim radom Udruga neposredno pridonosi jačanju kulture naše demokratske zajednice. Udruga može zajedno s drugim Udrugama u županiji osnovati zajednicu Udruga na području županije.

Više...
 
« Početak«123»Kraj »

Stranica 1 od 3

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik