gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Susret pjesme i prijatelja 2013. PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
27. svibnja 2013.

U subotu, 25. svibnja 2013. godine u Domu kulture u Novoj Gradiški održana je 18. po redu županijska smotra pjevačkih zborova pod nazivom "Susret pjesme i prijatelja".

Uz domaćina susreta HPD "Graničar" kojim je ravnala Julijana Žirovčić, te pratnju: glasovir Manuela Vuković i gitara Tomislav Knežević, nastupili su:

Više...
 
Proljetni koncert PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
17. travnja 2013.

U subotu 13. travnja, u Hrvatskom domu u Cerniku, održan je, po osmi put, Proljetni koncert.

Za zabavan i ugodan program pobrinuli su se članovi Škole tambure, Velikog tamburaškog orkestra, Mješovitog pjevačkog zbora, solisti, učenici polaznici Glazbene škole u Novoj Gradiški te gosti: Zlatko Galik, Josip Tkalčec, Filip Radić, Ivan Karadža i Silvestar Knežević, članovi Tamburaškog kvinteta srednje Glazbene škole u Požegi.

Više...
 
5. susret tamburaških orkestara PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
13. veljače 2013.

9. veljače 2013. u Hrvatskom domu u Cerniku održan je koncert pod nazivom "5. Susret tamburaških orkestara". Sudionici koncerta su bili Tamburaški orkestar Glazbene škole  Požega pod ravnanjem Saše Botičkog, Tamburaški orkestar HKUD-a "Petar Zrinski" iz Vrbovca pod ravnanjem Tonija Zdunića, Tamburaški orkestar HPD "Tomislav" Cernik pod ravnanjem Marijana Paurića i Tamburaški sastav Ex Da Capo iz Požege.

Više...
 
Božićni koncert 2012. PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
27. prosinca 2012.

Božićni koncert u Cerniku 21. studenog 2012.U petak 21. prosinca 2012. u 19 sati u "Hrvatskom domu" u Cerniku održan je tradicionalni Božićni koncert HPD "Tomislav". Sudionici koncerta su bili: Škola tambure, Mješoviti pjevački zbor i Tamburaški orkestar HPD "Tomislav" Cernik; Pjevački zbor i Dramsko-recitatorska skupina OŠ "Matija Gubec" Cernik; Crkveni zbor župe svetog Josipa iz Đurđenovca i HPO-puhački orkestar Kutjevo.

Kako i priliči pozdrav, riječi dobrodošlice i čestitke sudionicima i gledateljima uputio je predsjednik HPD "Tomislav" g. Đuro Vuk.

Više...
 
Koncert na orguljama PDF Ispis E-mail
Autor Veronika Terzić   
03. prosinca 2012.

U nedjelju, 2. prosinca 2012., u župi sv. Petra apostola u Cerniku, nakon večernje svete mise, održan je koncert na orguljama koji su upriličili orguljašica Mirta Kudrna, profesorica na Institutu za crkvenu glazbu "Albe Vidaković" i HPD "Tomislav".

Povod ovog koncerta bila je kolaudacija cerničkih orgulja. Prekrasne dvokrilne orgulje izgrađene su 1909. godine u češkoj tvrtki Jan Tuček/Kutna Hora/op.204., imaju 17 zvučnih registara, 2 manuala i pedale, a njihova zvučnost zadovoljava crkveni prostor. Nakon dugo vremena su obnovljene, a sav njihov raskoš zvuka i sjaj mnogobrojnoj publici predstavila je profesorica koja je za ovu prigodu odabrala kompozicije baroknih skladatelja.

Više...
 
« Početak«12»Kraj »

Stranica 2 od 2

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik