gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Smotra zborova 2015. PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
10. listopada 2015.

3. listopada 2015. HPD "Tomislav" obilježio je 110. obljetnicu postojanja i rada kroz Smotru zborova i orkestara koja se odvijala u sportsko dvorani osnove škole "Matija Gubec" Cernik. Dobrodošlicu posjetiteljima i gostima uputio je predsjednik HPD "Tomislav" Đuro Vuk, a smotru je otvorio župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

Pri su nastupili domaćini: Škola tambure (dirigent: Marijan Paurić), Juniorski tamburaški orkestar (dirigent: Dalibor Timarac), Mješoviti pjevački zbor (dirigentica: Katarina Piljić) i Veliki tamburaški orkestar (dirigent: Marijan Paurić), a zatim dragi gosti : TO Glazbene škole Požega (dirigent: Dominik Škrabal), GPZ "Lipik" iz Lipika (dirigentica: Jadranka Radonić Sirovica), HPD "Urbata" iz Davora (dirigentica: Marijana Jurčević), HGPD "Sloga" iz Pitomače (dirigentica: Ružica Glogović), HPD "Graničar" iz Nove Gradiške (dirigentica: Julijana Žirovčić), HPD "Davor" iz Slavonskog Broda" (dirigent: Karlo Đurić) i PZ KUD-a "Kristal-Sladorana" iz Županje (dirigentica: Suzana Juzbašić).

Više...
 
Smotra zborova 2014. PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić / radiong.hr   
13. listopada 2014.

Društvo sa stoljetnom tradicijom, društvo u kojem se oduvijek njegovala glazba i razvijala ljubav prema pjesmi i koje je odgojilo brojne generacije pjevača i svirača, odlike su koje krase Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav".

Na ponos svom mjestu ove godine navršavaju 109 godina postojanja i aktivnog rada, a kako najavljuju, veliku svečanost pripremaju za sljedeću godinu kada će svečano obilježiti stoljeće i deset godina pjevanja, sviranja i druženja.

Više...
 
Smotra zborova 2013. PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg/ngbuntovnici.com   
05. listopada 2013.

Održana je u organizaciji HPD „Tomislava“ i župe Cernik u subotu 5. listopada. Okupljenim ljubiteljima ovakvog glazbenog izričaja pozdravne riječi uputili su, u ime domaćina, fra Ante Perković, gvardijan Franjevačkog samostana i cernički župnik te Đuro Vuk, predsjednik Društva domaćina.

I ovogodišnja Smotra zborova dokazala je kako Tomislavci čuvaju domoljublje, vjeru i tradiciju. Potvrdio je to gvardijan cerničkog samostana fra Ante Perković.

Više...
 
Smotra zborova 2012. PDF Ispis E-mail
Autor fra Ante Perković   
08. listopada 2012.

U subotu 6. listopada 2012. poslije večernje svete mise u crkvi sv. Petra apostola održana je smotra pjevačkih zborova, koji su došli kao gosti našeg cerničkog zbora HPD "Tomislav".

Dva sata, uglavnom duhovne glazbe u izvođenju pjevačkih zborova bio je pravi užitak slušati u našoj lijepoj crkvi koja je i primjereno akustična.

Više...
 
Smotra zborova 2011. PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
25. listopada 2011.
Smotra-zborova-2011-01
Smotra-zborova-2011-02
Smotra-zborova-2011-03
Smotra-zborova-2011-04
Smotra-zborova-2011-05
Smotra-zborova-2011-06
Smotra-zborova-2011-07
Smotra-zborova-2011-08
Smotra-zborova-2011-09
Smotra-zborova-2011-10
01/10 
start stop bwd fwd

Koncert je održan u župnoj crkvi sv. Petra apostola u Cerniku u subotu 8. listopada 2011., a prigodom obljetnice 500 godina prisutnosti franjevaca u cerničkom kraju i 300 godina dolaska franjevaca u cernički samostan.

Nastupili su: HPD "Tomislav" - Cernik (Mješoviti pjevački zbor i Veliki tamburaški orkestar), Mješoviti pjevački zbor Župe BDM Žalosne - Špansko, Zagreb, Muški komorni zbor "Posavac" - Ivanić Grad, Gradski pjevački zbor "Lipik" iz Lipika, Hrvatsko pjevačko društvo "Graničar" iz Nove Gradiške, Vokalni ansambl "Lira" iz Starog Petrovog Sela i HPD "Urbata" iz Davora.

 
Više članaka...
« Početak«12»Kraj »

Stranica 1 od 2

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik