gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Koncert u Zlataru PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Jakopić   
20. listopada 2012.

HPD "Tomislav" ispred crkve Uznesenja BDM u Zlataru 30.9.2012. U nedjelju, 30.rujna 2012., u sklopu manifestacije Dani kajkavske riječi, župni zbor Uznesenja BDM Zlatar ugostio je HPD "Tomislav" iz Cernika.

43. dani kajkavske riječi i ove su godine ponudili bogat i raznolik program, no centralni događaj za župu svakako je bio zadnji dan manifestacije kada je Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" iz Cernika pjesmom i tamburom uveličalo svečano misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja BDM.

Više...
 
U Lipiku na smotri zborova PDF Ispis E-mail
Autor Veronika Terzić   
18. listopada 2012.

HPD "Tomislav" na smotri zborova u Lipiku 13. listopada 2012. U subotu 13. listopada 2012., u crkvi sv. Franje Asiškog u Lipiku, održana je smotra zborova, na kojoj su, osim domaćina Gradskog pjevačkog zbora "Lipik" nastupali Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" iz Cernika, Kulturno umjetnička udruga Županja i zbor "Češka beseda" iz Prekopakre, te je ostvaren jako lijep i uhu ugodan koncert.

Više...
 
Gostovanja, posjete, turneje PDF Ispis E-mail

Članovi HPD "Tomislav" u Međugorju 10.05.2003. U svojoj stogodišnjoj povijesti HPD "Tomislav" nije se ograničilo na malo cerničko područje, već je uspješnim nastupima, višim dometima zbornog pjevanja i tamburaške glazbe, istaknutim nacionalnim i vjerskim zanosom te gostoljubivošću svojih članova prihvaćeno na cijelom novogradiškom području, Slavoniji, Hrvatskoj, bivšoj Jugoslaviji i inozemstvu.

Članovi HPD "Tomislav" ispred spomenika hrvatskoj himni na cesti Klanjec-Kumrovec 23.05.2004. "Tomislav" je pjesmom pronio glas Cernika po Sloveniji, u Makedoniji, u Bosni i Hercegovini, Austriji i diljem Hrvatske. Od većih gradova u kojima je društvo nastupalo treba spomenuti Zagreb, Salzburg, Sarajevo, Osijek, Zadar, Karlovac..., a od manjih Novu Gradišku, Bosansku Gradišku, Bosanski Brod, Bosanski Novi, Slavonski Brod, Vukovar, Đakovo, Ilok, Vinkovce, Postojnu, Šempas, Novu Goricu, Ramu-Šćit, Kraljevu Sutjesku, Međugorje, Bitolu, Ohrid, Sveti Naum, Požegu, Pleternicu, Pakrac, Lipik, Donji Miholjac, Našice, Petrinju, Viroviticu, Ogulin, Novsku, Varaždinske Toplice, Samobor, Garešnicu, Muć, Nin, Plitvice, Rab, Okučane, Klanjec, Žminj...

Društvo se rado odazivalo na proslave i davalo koncerte u manjim mjestima poput Jasenovca, Badljevine, Velike, Starog Petrovog Sela, Stare Gradiške, Gornjih Bogićevaca, Dragalića, Gorica, Smrtića, Podvrškog, Banićevca, Šumetlice, Cerničke Šagovine...

Sa svih putovanja i gostovanja cernički su pjevači donosili lijepe uspomene i uspostavljali prijateljske veze s članovima drugih društava te ih pozivali na gostovanja i druženje u Cernik.

 • Izvještaje s novijih gostovanja pogledaj OVDJE.
 
« Početak«1234»Kraj »

Stranica 4 od 4

Zbirka plakata

 • Zbirka plakata
 • Zbirka plakata
 • Zbirka plakata
 • Zbirka plakata
 • Zbirka plakata
 • Zbirka plakata
 • Zbirka plakata
 • Zbirka plakata
 • Zbirka plakata
 • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik