gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

HPD "Tomislav" u Welsu na obljetnici 70 godina dušobrižništva za Hrvate u Gornjoj Austriji PDF Ispis E-mail
Autor Dijana Betlach Sokić   
17. rujna 2017.

Tijekom vikenda, 16. i 17. rujna, HPD „Tomislav“ gostovalo je na svetom misnom slavlju u Welsu, kojim se obilježilo 70 godina dušobrižništva za Hrvate u Gornoj Austriji, pod predvodništvom Cerničaninafra Vjekoslava Lazića, hrvatskog misionara iz Linza.

Hrvatska katolička misija u Linzu ove godine slavi 70. godinu dušobrižništva za Hrvate u Gornjoj Austriji. Počeci dušobrižništva na hrvatskom jeziku u Linzu sežu od završetka Drugog svjetskog rata, kada se u Austriji zateklo oko milijun i šest stotina izbjeglica i prognanika različitih jezičnih skupina, među kojima je bio i velik broj Hrvata.

Više...
 
5. obljetnica rada bolnice Sveti Rafael na Strmcu PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
01. listopada 2016.

1.10.2016. u bolnici Sveti Rafael na Strmcu obilježena je 5. obljetnica rada bolnice i 25. obljetnica redovništva fra. Kristijana Sinkovića i fra. Giovannia Giemule koji su tom prigodom obnovili zavjete. Svečanu misu predvodio je provincijal Provincije sv. Ambrozija fra.  Massimo Villa. Misno pjevanje predvodili su mješoviti pjevački zbor i veliki tamburaški orkestar HPD "Tomislav" pod ravnanjem prof. Dalibora Timarca i prof. Marijana Paurića te potvrdili već ustaljenu suradnju bolnice sv. Rafael i HPD "Tomislav".

 

Više...
 
U čast žrtvama Vukovara PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
25. studenog 2015.

HPD "Tomislav" na smotri zborova u Županji 21. studenog 2015. U subotu 21. studanoga 2015. Mješoviti pjevački zbor HPD "Tomislav" nastupio je na 12. smotri zborova održanoj pod nazivom "U ČAST ŽRTVAMA VUKOVARA" u organizaciji KUU "Kristal- Sladorana" iz Županje.
Smotra se održala u prostorijama Pastoralnog kulturnog  središta Bl. Alojzija Stepinca.

Na smotri su prigodnim domoljubnim i duhovnim programom sudjelovali: HKGD "Dunav" iz Vukovara, HKPD "Jelačić" iz Petrovaradina, HPD "Graničar" iz Nove Gradiške", HPD "Urbata" iz Davora i domaćini KUUD "Kristal-Sladorana" iz Županje.

Više...
 
Na Smotri zborova u Lipiku PDF Ispis E-mail
Autor HPD "Tomislav"   
20. listopada 2015.

17. listopada 2015. godine u crkvi Sv. Franje Asiškog u Lipiku Gradski pjevački zbor "Lipik" organizirao je 11. smotru pjevačkih zborova Lipik 2015.

Na smotri su sudjelovali:
GPZ "Lipik" iz Lipika, dirigentica Jadranka Radonić Sirovica,
po prvi putu u Lipiku HPD "Urbata" iz Davora, dirigentica Marijana Jurčević,
HPD "Graničar" iz Nove Gradiške, dirigentica Julijana Žirovčić
HPD "Tomislav" iz Cernika, dirigentica Katarina Piljić,
KUU "Kristal-Sladorana" iz Županje, dirigentica Suzana Juzbašić.

Više...
 
Božićni koncert u Pitomači PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
30. prosinca 2014.

13. prosinca 2014. godine Mješoviti pjevački zbor i Veliki tamburaški orkestar HPD "Tomislav" nastupili su na Božićnom koncertu HPGD "Sloga" Pitomača u prepunoj novouređenoj dvorani crkve svetog Vida u Pitomači. Uz domaćine HPGD "Sloga", nastupili su i HPD "Graničar" iz Nove Gradiške, Pjevačko društvo "Ferdinand" iz Ferdinandovca, Udruga cimbalista Hrvatske, Limena glazba Pitomača, Kvintet Pitomača i duet Lana i Helena Živko.

Na kraju Božićnog koncerta, posjetiteljima je zahvalila i zaželjela vesele i radosne božićne blagdane predsjednica HPGD "Sloga" Pitomača, Štefica Kaša.

Više...
 
« Početak«1234»Kraj »

Stranica 1 od 4

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik