gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Godišnja skupština 2015. PDF Ispis E-mail
Autor Petar Piljić   
15. veljače 2015.

U subotu 7. veljače 2015. u Slavin domu održana je redovita izborna skupština HPD "Tomislav" Cernik. Skupštini su nazočili sadašnji i bivši članovi i prijatelji HPD "Tomislav" te gosti: gvardijan i župnik p. Josip Vukoja, načelnik općine Cernik g. Nikola Jugović, ravnateljica OŠ "Matija Gubec" gđa. Reza Benković, predsjednik Općinskog vijeća g. Hrvoje Žakić, predsjednik Udruge voćara i vinogradara Cernik g. Zvonko Živković, predstavnik DVD Cernik g.  Mario Ferić, predstavnica KUU Cernik gđa. Helena Bakunić, predstavnik Udruge umirovljenika g. Dražen Knežević, predsjednik NK "Mladost" g. Dražen Buturac, predsjednik Lovačke udruge "Srnjak" g. Ivan Heli, predstavnici HPD "Urbata" Davor predsjednica gđa. Ljiljana Olić i dirigentica gđa. Marijana Jurčević, predstavici HPD "Graničar" Nova Gradiška predsjednik g. Ivo Koren i tajnica gđa. Adela Prpić.

Prisutne je pozdravio predsjednik HPD "Tomislav" g. Đuro Vuk. Izabrano je radno predsjedništvo u sastavu: Dragutin Janković, Martin Galik, Željko Novoselac i zapisničarka Vjekoslava Sporiš.

Prema dnevnom redu podnesena su izviješća: Upravnog odbora (Vjekoslava Sporiš), Umjetničkog odbora (Katarina Piljić, blagajnika (Josip Novoselac), Nadzornog odbora (Dragutin Janković) i Stegovnog odbora (Vlado Sokić).

U prošloj godini škola tambure ostvarila je 2, juniorski orkestar 5, veliki tamburaški orkestar 12 i mješoviti pjevački zbor 16 nastupa. U Cerniku su održane manifestacije: 6. susret tamburaških orkestara, obredi Cvjetnica, Velikog četvrtka i Velikog Petka, Proljetni koncert, Vrtna zabava, Smotra zborova i orkestra, Cernički krmokolj i Božićni koncert. Ostvarena su gostovanja na susretima zborova u: Davoru, Novoj Gradiški, Lipiku, Županji, Vukovaru  i Pitomači. Veliki tamburaški orkestar je sudjelovao na humanitarnom koncertu "Note dobrote", a mješoviti pjevački zbor na smotri sakralne glazbe Prvi "Terezijanum" u Novoj Gradiški. Posebno izdvajamo premijerno izvođenje "Hrvatske mise u G-duru" don Šime Marovića u Cerniku i Cerniku-Čavle. Misu je za tamburaški orkestar obradio Dominik Škrabal. Tamburaški orkestar je nastupio i na priredbama OŠ "Matija Gubec" Cernik za Dan škole i na 21. susretu malih pjesnika Slavonije i Baranje.

Foto: Petar Piljić

Predsjednik Đuro Vuk se osvrnuo na rad HPD "Tomislav" u zadnjih 10-12 godina, izdvojio najznačajnije nastupe i gostovanja te nazočne upoznao s dinamikom radova na uređenju ambulante u starim prostorijama.

U planu rada za 2015. godinu predviđeni su nastupi i gostovanja koji su ostvareni i prethodnih godina, s tim da će se odazvati i na druga gostovanja u skladu s mogućnostima HPD "Tomislav". Izvješća i planovi usvojeni su jednoglasno.

Gosti su pozdravili nazočne, čestitali na uspješnom radu, poželjeli uspjeh u sljedećim godinama i izrazili spremnost pomoći u okviru svojih mogućnosti.

Izabrano je novo rukovodstvo HPD "Tomislav" i to: za predsjednika Đuro Vuk, u Upravni odbor: Vitomir Žakić, Luka Zec, Višnja Brčić, Reza Benković, Krunoslav Szabo, Ladislav Andrijanić, Katarina Piljić, Vjekoslava Sporiš, Marijan Paurić, Goran Vincetić, Vilko Đurić i Petar Piljić. U Nadzorni odbor izabrani su Dragutin Janković, Dalibor Timarac i Slobodanka Ostojić, a u Stegovni odbor Vlado Sokić, Stjepan Matijević i Martin Galik. Za likvidatora izabran je Vitomir Žakić.

Izvršene su izmjene Statuta društva radi usklađivanja s novim Zakonom o udrugama.

Ponovo izabrani predsjednik Đuro Vuk se zahvalio na ukazanom povjerenju i nazočne pozvao na domjenak.

 
Povezani članci :

» Izvještajna skupština HPD "Tomislav"

U subotu 8. velječe 2014. u Slavin domu održana je redovita Izvještajna skupština HPD "Tomislav" Cernik.Skupštini su nazočili članovi, simpatizeri i prijatelji HPD "Tomislav" te gosti, gvardijan i župnik p. Ante Perković, ravnateljica OŠ...

» Godišnja skupština 2013.

8. veljače 2013. godine u prostorijama Slavin doma održana je redovita godišnja skupština HPD "Tomislav" koju je otvorio i pozdravio sve nazočne goste i članove predsjednik društva Đuro Vuk. Pročitana su izvješća tajnika, blagajnika,...

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik