gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Primošten 31. svibnja - 2.lipnja 2013 PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
05. lipnja 2013.

Na poziv ravnatelja Osnovne škole Primošten gospodina Nedjeljka Marinova HPD "Tomislav" gostovao je u Primoštenu.

31. svibnja Mješoviti pjevački zbor i Tamburaški orkestar održali su polusatni koncert u okviru 8. dječjeg festivala "Primoštenski skosović". Zbog ružnog vremena festival se održao u školskoj dvorani s početkom u 18 sati, a ne na Rudini kao što je najavljeno.

U prvom djelu programa VIS "Fenix" pod vodstvom prof. Siniše Subašića pratio je vokalne soliste, učenike OŠ Primošten koji su pokazali zavidno glazbeno umijeće na opće zadovoljstvo posjetitelja. Jednako je zanimljiv bio nastup prvačića kao i onih iskusnih koji već po osmi put nastupaju na festivalu.

Program koji je izveo HPD "Tomislav" publika je dobro prihvatila. Solisti  Goran Vincetić i Zlatko Galik, kao i obično digli su publiku na noge. Dirigenti su bili Katarina Piljić i Marijan Paurić.

Po završetku koncerta predsjednik društva Đuro Vuk zahvalio je ravnatelju škole, cijelom kolektivu i posjetiteljima te predao prigodan poklon i monografiju društva.

Nakon programa uslijedilo je druženje s domaćinima uz ukusnu večeru, svirku naših tamburaša i zajedničku pjesmu. Te večeri proslavljeni su i rođendani članice zbora Ane Sporiš i člana Upravnog odbora Mate Ordanića

Veći dio članova HPD "Tomislav" bio je smješten u prostorijama OŠ Primošten, a manji dio u Župnoj kući don Ive Babačića.

Foto: Petar Piljić

1.lipnja 2013. u prijepodnevnim satima uslijedio je obilazak grada Trogira uz vodiča ravnatelja gospodina Nedjeljka Marinova i lokalnog vodiča. Na žalost, jaka kiša je skratila predviđen program obilaska grada. U poslijepodnevnim satima uputili smo se uz voditeljice učiteljice razredne nastave Silviju Jadrijević i Jadranku Bašić u obilazak okolice Primoštena. Posebno  je bio zanimljiv posjet Jurlinovim dvorima u čiju nas je priču uveo don Stipe Perkov svojom živopisnom pričom.

2. lipnja 2013. u crkvi svetog Jeronima u Širokama udaljenim 9. km istočno od Primoštena Mješoviti pjevački zbor i Tamburaški orkestar izveo je misu Toma Yesete. Misu je predvodio don Ivo Babačić. Za orguljama je bila Veronika Terzić. Vjernicima je bilo zanimljivo pratiti pjevanu misu uz svirku tambura. Na kraju mise predsjednik društva  Đuro Vuk je u znak zahvale predao prigodan dar i našu monografiju don Ivanu Babačiću, zahvalio na pozivu i prisutnima ukratko opisao kraj iz kojeg dolazimo.

Nakon mise, uz crkvu, ljubazni domaćini organizirali su narodno veselje uz naš tamburaški sastav. Prigodom oproštaja predsjednik Đuro Vuk  zahvalio je donu i njegovim župljanima ravnatelju škole i njegovim djelatnicima, koji su učinili sve da naš boravak u Primoštenu bude što ugodniji.

Na odlasku don Ivo Babačić i ravnatelj osnovne škole Nedjeljko Marinov zahvalili su nam na posjetu, zaželjeli sretan put i izrazili nadu za ponovnim susretom.

 

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik