gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Godišnja skupština 2013. PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
13. veljače 2013.

8. veljače 2013. godine u prostorijama Slavin doma održana je redovita godišnja skupština HPD "Tomislav" koju je otvorio i pozdravio sve nazočne goste i članove predsjednik društva Đuro Vuk. Pročitana su izvješća tajnika, blagajnika, nadzornog, stegovnog i umjetničkog odbora. Društvo trenutno broji 38 članova zbora, 33 člana orkestra i 16 članova škole tambure.

Probe su održavane redovito, pjevački zbor ponedjeljkom i srijedom, a škola tambure i tamburaški orkestar utorkom i četvrtkom.

Upravni odbor održao je šest sjednica na kojima se raspravljala problematika društva te dogovarala organizacija nastupa, gostovanja, Vrtne zabave i Cerničkog krmokolja. U prošloj godini društvo je ostvarilo 28 nastupa, što zbora, što orkestra, što zajedničkih. Gostovali smo u Novoj Gradiški, Lipiku, Cerniku (općina Čavle), Trsatu, Đurđenovcu, Zlataru, Županji i Pitomači. Ugostili smo tamburaške orkestre iz Požege, Starog Petrovog Sela, puhački orkestar iz Kutjeva, pjevačke zborove iz Nove Gradiške, Lipika, Davora, Županje, Herzogenauracha, Zlatara, Pitomače i Đurđenovca. Dostojno smo ispratili naša četiri člana na vječna počivališta.

Foto: Petar Piljić

2012. godinu smo završili financijski uspješno. Donesen je plan rada društva za 2013. godinu i takav financijski plan kojim bi se zacrtan plan rada mogao i ostvariti. Izvješća i planovi su jednoglasno usvojeni.

Društvu se obratio načelnik općine ing. Nikola Jugović s čestitkom na postignutim rezultatima, te je zahvalio na brizi za mlade te na promicanju naše kulture. Rekao je da će Općina i dalje pomagati rad društva u skladu sa svojim mogućnostima. Skupu su se također obratili predstavnik HPD Graničara Ivan Koren, predsjednik Udruge umirovljenika Cernik Franjo Jelinić, tajnik DVD-a Cernik Alojzije Aga, predstavnik Udruge voćara i vinogradara Vitomir Žakić. Svi su zahvalili na dobroj suradnji u prethodnoj i zaželjeli puno uspjeha u 2013. godini.

 
Povezani članci :

» Godišnja skupština 2015.

U subotu 7. veljače 2015. u Slavin domu održana je redovita izborna skupština HPD "Tomislav" Cernik. Skupštini su nazočili sadašnji i bivši članovi i prijatelji HPD "Tomislav" te gosti: gvardijan i župnik p. Josip Vukoja, načelnik općine...

» Izvještajna skupština HPD "Tomislav"

U subotu 8. velječe 2014. u Slavin domu održana je redovita Izvještajna skupština HPD "Tomislav" Cernik.Skupštini su nazočili članovi, simpatizeri i prijatelji HPD "Tomislav" te gosti, gvardijan i župnik p. Ante Perković, ravnateljica OŠ...

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik