gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Vrtna zabava 2012. PDF Ispis E-mail
Autor Zorica Lalić (novagra.hr)   
16. studenog 2012.

Vrtna zabava u dvorištu Slavin-doma 23. lipnja 2012. Zlatni zraci lipanjskog sunca na zalazu obasjali su dvorište "Slavin doma" u Cerniku ispunjeno poklonicima slavonske glazbe i dakako ponosnim roditeljima IV. generacije Škole tambure.
Na Vrtnoj zabavi održanoj 23. lipnja 2012. predstavio se, uz spomenutu Školu tambure, veliki Tamburaški orkestar i solisti Zlatko Galik, Goran Vincetić, Dario Lucić zatim Marin Galik te Bruno Buturac i mlada dama na kraju Karla Buturac.

Od polaznika Škole tambure kao solisti su nastupili: Vinko Medvedović, Srećko Knežević i Roka Sokić.

Nakon toga prisutne su nastavili zabavljati TS "Ledina" opijajući nas zvucima tambure, glazbala koje Slavonca dolinom života, u tuzi i veselju.

Večer je tamnom koprenom nježno ovila dvorište "Slavin doma" iz kojeg su zvuci tambure nošeni laganim povjetarcem odlazili u tamu. Zahvaljujući vrijednim domaćinima koji su priredili bogatu ponudu domaćih specijaliteta od pečenja, kotlovine, domaćih kobasica do neizostavnih palačinki sva osjetila posjetitelja su uživala.

Foto: Mislav Sokić

Znamo da nema dobre gozbe bez dobre kapljice, a za to su se pobrinuli cernički vinogradari iznoseći na stol kvalitetna bijela i crna vina koja su dodatno uljepšala već ugodnu atmosferu.

Nezaboravnoj večeri u društvu vrsnih tamburaša možemo zahvaliti članovima HPD-a "Tomislav" koje djeluje punih 107 godina. Trenutno radi Mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Katarine Piljić, Veliki tamburaški orkestar i Škola tambure pod ravnanjem mladog entuzijasta profesora Marijana Paurića.

Nadamo se da ćemo zahvaljujući predanom radu HPD-a "Tomislav" i dalje moći uživati u zvucima tambure.

 
Povezani članci :

» Vrtna zabava 2014.

I ove godine u dvorištu "Slavin doma" u Cerniku okupio se veliki broj prijatelja ovoga Društva na još jednom glazbeno-gastronomsko-turističkom događaju o organizaciji onih koji to već godinama najbolje rade.Program su za brojne goste izveli...

» Vrtna zabava 2013.

U subotu 6. srpnja 2013. godine u dvorištu "Slavin doma" održana je, sada već možemo reći tradicionalna, vrtna zabava HPD "Tomislav" Cernik. Iako je cijeli dan izgledalo kao da će padati kiša ipak je odlučeno da se zabava održi u dvorištu,...

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik