gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Gostovanje u Pitomači PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
16. prosinca 2012.

Nastup HPD "Tomislav" u Pitomači 15.12.2012. U subotu, 15.12.2012. u 18 sati, HPD "Tomislav" gostovalo je, na poziv HPGD "Sloga", na "Božićnom koncertu" u Pitomači.

Koncert se održao u župnoj crkvi svetog Vida, a nastupili su: mješoviti pjevački zbor i tamburaški orkestar HPGD "Sloga" iz Pitomače, Limena glazba iz Pitomače, HPD "Graničar" iz Nove Gradiške, mješoviti pjevački zbor i tamburaški orkestar HPD "Tomislav" iz Cernika i duet Lana i Helena Živko.

Više...
 
Koncert na orguljama PDF Ispis E-mail
Autor Veronika Terzić   
03. prosinca 2012.

U nedjelju, 2. prosinca 2012., u župi sv. Petra apostola u Cerniku, nakon večernje svete mise, održan je koncert na orguljama koji su upriličili orguljašica Mirta Kudrna, profesorica na Institutu za crkvenu glazbu "Albe Vidaković" i HPD "Tomislav".

Povod ovog koncerta bila je kolaudacija cerničkih orgulja. Prekrasne dvokrilne orgulje izgrađene su 1909. godine u češkoj tvrtki Jan Tuček/Kutna Hora/op.204., imaju 17 zvučnih registara, 2 manuala i pedale, a njihova zvučnost zadovoljava crkveni prostor. Nakon dugo vremena su obnovljene, a sav njihov raskoš zvuka i sjaj mnogobrojnoj publici predstavila je profesorica koja je za ovu prigodu odabrala kompozicije baroknih skladatelja.

Više...
 
Na smotri zborova u Županji PDF Ispis E-mail
Autor Veronika Terzić   
26. studenog 2012.

HPD "Tomislav" na smotri zborova u Županji 18. studenog 2012. U nedjelju 15. studenog 2012., u Pastoralno-kulturnom središtu bl. Alojzija Stepinca u Županji, održana je smotra zborova, na kojoj su, osim domaćina mješovitog pjevačkog zbora KUU "Kristal-Sladorana" nastupali HPD "Graničar" iz Nove Gradiške, gradski pjevački zbor "Lipik" iz Lipika i HPD "Tomislav" iz Cernika.

Pozdravnu riječ i poruku da se Vukovar ne smije i neće zaboraviti uputila je Anica Baturina,  predsjednica KUU-a "Kristal-Sladorana", koja se i osvrnula i na događaj oslobođenja generala Gotovine i Markača na što je publika reagirala glasnim pljeskom.

Više...
 
« Početak«1112131415161718»Kraj »

Stranica 16 od 18

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik