gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Smotra pjevačkih zborova u Davoru PDF Ispis E-mail
Autor Petar Piljić   
15. svibnja 2014.

U subotu, 10. svibnja 2014. u Društvenom domu u Davoru pjevački zbor i tamburašku orkestar HPD "Tomislav" nastupili su na trećem po redu Susretu pjevačkih zborova pod nazivom "Nek ti pisma dušu liči". Uz domaćine HPD "Urbata" nastupili su: Crkveni zbor iz Orubice, Dječji zbor iz Davora i HPD "Graničar" iz Nove Gradiške.  Pozdravnu riječ publici i izvođačima uputila je gđa. Ljiljana Olić i na kraju izrazila nadu da će se druženja ovih društava nastaviti i u budućnosti. Poslije koncerta uslijedilo je druženje uz bogatu i raznovrsnu večeru, pjesmu i ples. Ovim putem upućujemo domaćinima pohvale i zahvalnost na uloženom trudu i srdačnoj dobrodošlici.

Više...
 
Renomirani zborovi na Proljetnom koncertu PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić / radiong.hr   
28. travnja 2014.

Članovi Hrvatskog pjevačkog društva "Tomislav", društva s tradicijom dugom 109 godina održali su 27. travnja svoj tradicionalni "Proljetni koncert" kako bi prezentirali sve ono što su radili u proteklom razdoblju. Cernik je oduvijek poznat kao rasadište duhovnih vrijednosti, a upravo ove duhovne vrijednosti i ljepote od davnina se njeguju u ovom društvu.

Svoj su rad posjetiteljima prezentirali članovi juniorskog orkestra pod dirigentskom palicom prof. Gorana Timarca, veliki tamburaški orkestar na čelu s prof. Marijanom Paurićem i mješoviti pjevački zbor pod vodstvom Katarine Piljić.

Više...
 
6. susret tamburaških orkestara PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg/ngbuntovnici.com   
04. ožujka 2014.

U organizaciji HPD „Tomislav" i pod pokroviteljstvom općine Cernik 6. susret je održan 1. ožujka u Hrvatskom domu. Kao i uvijek u Cerniku i za ovaj kulturno-glazbeni događaj zanimanje je bilo iznimno i okupilo veliki broj poklonika tamburaške glazbe.

U programu su sudjelovali Veliki i Juniorski tamburaški orkestar HPD-a Cernik, Tamburaški orkestar GŠ Požega, Tamburaški sastav "Žute dunje" i Osnovna glazbena škola Učilišta "Relković" Nova Gradiška.

Publici se prvi puta predstavio Juniorski orkestar HPD-a "Tomislav" nakon samo mjesec dana djelovanja. Izveli su Bunjevačke plesove pod ravnanjem Dalibora Timarca, mag.gl.ped.

Veliki tamburaški orkestar oduševio je slijedećim programom: Slavonska rapsodija, J. Njikoš, Mala noćna muzika, W.A.Mozart/arr. Marijan Makar, Slavonski scherzo br.2, T. Vidošević, Tugo moja nesrećo, B. Jovanovac/arr. Zlatko Galik – solist Goran Vincetić. Uslijedila je skladba Hora staccato, Grigoras Dinicu/arr. Batorek  - solist na bisernici Zlatko Galik. Velikim tamburaškim orkestrom ravnao je Marijan Paurić, mag.gl.ped.

Više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 9 od 18

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik